Bodyrelax
    Facebook Twitter Instagram
    Bodyrelax
    • O nas
    • Sport
      • Bieganie
      • Chód sportowy
      • Inne
      • Koszykówka
      • Narciarstwo
      • Piłka nożna
      • Piłka ręczna
      • Pływanie
      • Sporty walki
      • Tenis
      • Trening siłowy
      • Triathlon
    • Fizjologia
    • Dietetyka
    • Psychologia
    • Fizjoterapia
      • Chiropraktyka
      • Odnowa biol.
      • Masaż
    • Kontakt
    • English
    • Polski
    Bodyrelax
    You are at:Home»Juice PLUS + owoce i warzywa

    Juice PLUS + owoce i warzywa

    Zostan Partnerem Juice PLUS+ Zamówienie Juice PLUS+.

    Juice PLUS+ „Wybrane owoce i warzywa” jest niskokalorycznym produktem żywieniowym zawierającym olbrzymią ilość substancji odżywczych oraz błonnik.

    .

    .


    Skład suplementu Juice Plus+ “Wybrane owoce i warzywa”:

     Jabłko
    Pewne angielskie przysłowie powiada: “An apple a day keeps doctor away”

    (Jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie potrzebny).
    Ten owoc zawiera rzeczywiście wiele dobrego jak np.
    ponad 30 substancji mineralnych i elementów śladowych,
    a także szczególnie cennych flawonoidów.

    Pomarańcza
    Już 2000 lat przed Chrystusem uprawiano w Chinach pomarańcze
    i dlatego ten owoc należy do najstarszych kultur uprawowych ludzkości.
    Jest on liderem wśród owoców pod względem zawartości witaminy C.
    Pomarańcze wzmacniają siły obronne organizmu i przeciwdziałają infekcjom.

    Żurawina
    Mała, czerwona, okrągła i zdrowa: żurawina pochodząca z Ameryki Północnej
    jest znana przede wszystkim z powodu działania przeciwzapalnego.
    Już Indianie używali żurawiny jako środka leczniczego.
    Jej właściwości antyoksydacyjne są tak ogromne,
    że obecnie poszukuje się możliwości do jeszcze szerszego wykorzystywania
    wyciągów z żurawiny w schorzeniach nowotworowych i chorobach serca.

    Brzoskwinia
    Wapń, fosfor a przede wszystkim wiele witamin jest zawartych
    w słodkim miąższu tego owocu. Równocześnie brzoskwinia posiada
    lekko moczopędne i lekko przeczyszczające działanie.

    Ananas
    Z jednej strony ananas jest wspaniały w smaku, z drugiej strony wywiera
    dobry wpływ na nasz organizm. Ananas jest bogaty w witaminę E
    oraz karoten i zawiera wiele substancji mineralnych. Bromelaina,
    stanowiąca kombinację enzymów ananasa, dzieli białko, a przez to wspomaga trawienie.

    Papaja
    Nie bez powodu Indianie w Ameryce Południowej nazywają papaję “drzewem zdrowia”.
    Papaja jest bogata w witaminy A i C, zwiera duże ilości magnezu
    i likopenu, który posiada działanie chroniące przed wolnymi rodnikami.
    Dzięki enzymowi zwanego papaina, podobnemu do naszego enzymu pepsyny,
    papaja może być szczególnie pomocna w leczeniu dolegliwości trawiennych.

    Śliwka
    Nasze babki, może dlatego zawsze piekły placek ze śliwkami,
    ponieważ wiedziały, że te smaczne owoce wzmacniają nerwy i system immunologiczny.
    Poza prowitaminą A i prawie wszystkimi witaminami z grupy B,
    śliwka zawiera elementy śladowe takie jak cynk, czy też wtórne substancje roślinne
    takie jak flawonoidy, które są korzystne dla serca.

    Daktyl
    Ten owoc zawiera wiele substancji odżywczych i błonnika,
    a dzięki wysokiej zawartości łatwego, przyswajalnego cukru i białka,
    daktyl posiada bardzo dużą wartość odżywczą.

     Wiśnie acerola
    Duża zawartość witamin z grupy B ma bardzo pozytywny wpływ na nasze nerwy.
    Wśród tubylców na Wyspach Karaibskich, roślina ta znana jest jako “drzewo zdrowia”.
    Od stuleci znana jest jej “właściwość” do poprawiania ogólnego samopoczucia.
    Acerola uważana jest za owoc o największej zawartości witaminy C na świecie;
    już poprzez spożycie jednej wiśni,
    może zostać pokryte dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.

     Marchew
    Już kiedy byliśmy dziećmi, mówiono nam zawsze,
    że marchewka jest zdrowa dla oczu! To prawda!
    Jedną z najważniejszych substancji zawartych w marchewce jest beta-karoten,
    który jest przetwarzany przez organizm w witaminę A.
    Jest to przed wszystkim ważne dla procesu widzenia w ciemności.
    Ponadto karotenoidy są znane z tego, że chronią komórki
    i wspomagają odporność naszego organizmu.

    Pietruszka
    W mądrości ludowej pietruszkę nazywano stojącą sałatą lub byczym zielem
    – i właśnie poprzez te nazwy opisywano efekt wzrostu potencji,
    który przypisuje się tej potrawie roślinnej. Przede wszystkim jednak pietruszka wspomaga zdrowie, ponieważ jej liście są bogate w witaminy A i C – wapń, potas i żelazo.

     Czerwony burak
    Czerwonego buraka rozpoznaje się od razu po jego ciemnoczerwonym kolorze.
    Kolor ten burak zawdzięcza swojemu barwnikowi zwanemu betaniną,
    która należy do polifenoli, a te wspomagają siły obronne organizmu.
    Inną zaletą buraka czerwonego jest wysoka zawartość kwasu foliowego,
    który jest współodpowiedzialny za tworzenie czerwonych krwinek.

    Brokuł
    Zalety brokułu (“małej pociechy”) znała już chociażby Katarzyna de Medici,
    która poślubiła w XVI. wieku króla Henryka II i sprowadziła brokuł do Francji.
    Od tego momentu brokuł należy w jadłospisach europejskich
    do najpopularniejszych gatunków warzyw. Jest to warzywo o szczególnie bogatej
    zawartości różnorodnych substancji odżywczych.

    Jarmuż
    W średniowieczu jarmuż był uważany za najważniejszy, podstawowy środek żywności
    i dostarczał ludności bogatego źródła witaminy C.
    Najdłuższą tradycją mogą się wykazać mieszkańcy Bremy,
    którzy delektują się spożyciem jarmużu już od 1545 roku.

    Kapusta biała
    Kapusta biała chyba nigdy nie pozbędzie się złej sławy. Pożywienie “dla ludzi ubogich”
    przy czym wizerunek ten jest krzywdzący dla tego warzywa.
    Biała kapusta jest bogata w substancje odżywcze pozytywnie wpływające na nasze zdrowie
    i zawiera dużo składników mineralnych takich jak wapń, żelazo, a także magnez.
    49 wtórnych substancji roślinnych zawartych w białej kapuście,
    chroni organizm przed wolnymi rodnikami.

    Szpinak
    Szpinak jest bogaty w witaminy A, C i E, jak również w minerały.
    To zielone warzywo dostarcza organizmowi dużo kwasu foliowego,
    który chroni układ sercowo-naczyniowy.

    Pomidor
    Już od 20 lat przed Chrystusem, Inkowie znali pozytywne właściwości tego owocu,
    co zostało także udokumentowane badaniami: pomidor jest prawdziwą bombą odżywczą
    wypełnioną dużą ilością wtórnych substancji odżywczych.

    Czosnek
    Czosnek chroni nie tylko przed wampirami, ale także utrzymuje młodość
    naczyń krwionośnych. Substancje zawierające siarkę,
    znajdujące się w główce czosnku, rozszerzają naczynia krwionośne
    i równocześnie przeciwdziałają procesowi sklejania płytek krwi,
    a przez to tworzenia się zakrzepów. Dlatego czosnkowi przypisuje się działanie ochronne,
    które polega na przeciwdziałaniu procesowi zwapnienia naczyń.

    .

    Inne pytania Juice Plus

    Sposób złożenia zamówienia

     

    Kategoria: Juice Plus+ owoce i warzywa, żelki Juice Plus+, antyoksydanty, zdrowie i uroda, stres oksydacyjny, zdrowe suplementy, suplementy dla sportowców, spowalnianie procesu starzenia się, zamówienie Juice Plus+, co to jest Juice Plus+, prawda o Juice Plus+, zamówienie Juice Plus+, opinie o Juice Plus+, opinie konsumentów

    opinie o juice plus

    opinie o juice plus

    opinie o juice plus

    Polub nas na facebooku
    Antyoksydanty – Właściwa suplementacja!
    Antyoksydanty – Właściwa suplementacja!
    Skuteczne i zdrowe odchudzanie!
    Skuteczne i zdrowe odchudzanie!
    Współpracuj z nami!
    Współpracuj z nami!
    treningowa Strefa YouTube
    treningowa Strefa YouTube
    Najnowsze komentarze
    • kasia topa - Co warunkuje siłę mięśniową?
    • Trener Albert - Józefosław - Zastosowanie treningu wibracyjnego całego ciała w sporcie
    • Kuba - Kalistenika – dawniej i dziś
    • Złoty - Flossing jako technika poprawiająca mobilność stawów
    Popularne
    21 czerwca, 2013

    Napój sportowy – moda, zdrowie czy konieczność w sporcie?

    3 września, 2012

    Próg mleczanowy i beztlenowy

    31 lipca, 2015

    Regeneracja jest kluczowa

    3 października, 2014

    Chiropraktyka – naturalny lek na chory kręgosłup

    9 kwietnia, 2014

    Zmiany w ukształtowaniu stóp pod wpływem biegu na długim dystansie

    Partnerzy
    Polub nas na facebooku
    Najnowsze komentarze
    • kasia topa - Co warunkuje siłę mięśniową?
    • Trener Albert - Józefosław - Zastosowanie treningu wibracyjnego całego ciała w sporcie
    • Kuba - Kalistenika – dawniej i dziś
    • Złoty - Flossing jako technika poprawiająca mobilność stawów
    Website protected
    Website security, detecting malwares on the website and removal services, website backup services, daily website file scanning and file changes monitoring
    Copyrights Bodyrelax 2012 – 2022
    Follow Us
    Facebooktwitterlinkedin
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    7ads6x98y