Zostan Partnerem Juice PLUS+ Zamówienie Juice PLUS+.
Juice PLUS+ „Wybrane owoce i warzywa” jest niskokalorycznym produktem żywieniowym zawierającym olbrzymią ilość substancji odżywczych oraz błonnik.
.
.
Skład suplementu Juice Plus+ “Wybrane owoce i warzywa”:
Jabłko
Pewne angielskie przysłowie powiada: “An apple a day keeps doctor away”
(Jedno jabłko dziennie, a lekarz nie będzie potrzebny).
Ten owoc zawiera rzeczywiście wiele dobrego jak np.
ponad 30 substancji mineralnych i elementów śladowych,
a także szczególnie cennych flawonoidów.
Pomarańcza
Już 2000 lat przed Chrystusem uprawiano w Chinach pomarańcze
i dlatego ten owoc należy do najstarszych kultur uprawowych ludzkości.
Jest on liderem wśród owoców pod względem zawartości witaminy C.
Pomarańcze wzmacniają siły obronne organizmu i przeciwdziałają infekcjom.
Żurawina
Mała, czerwona, okrągła i zdrowa: żurawina pochodząca z Ameryki Północnej
jest znana przede wszystkim z powodu działania przeciwzapalnego.
Już Indianie używali żurawiny jako środka leczniczego.
Jej właściwości antyoksydacyjne są tak ogromne,
że obecnie poszukuje się możliwości do jeszcze szerszego wykorzystywania
wyciągów z żurawiny w schorzeniach nowotworowych i chorobach serca.
Brzoskwinia
Wapń, fosfor a przede wszystkim wiele witamin jest zawartych
w słodkim miąższu tego owocu. Równocześnie brzoskwinia posiada
lekko moczopędne i lekko przeczyszczające działanie.
Ananas
Z jednej strony ananas jest wspaniały w smaku, z drugiej strony wywiera
dobry wpływ na nasz organizm. Ananas jest bogaty w witaminę E
oraz karoten i zawiera wiele substancji mineralnych. Bromelaina,
stanowiąca kombinację enzymów ananasa, dzieli białko, a przez to wspomaga trawienie.
Papaja
Nie bez powodu Indianie w Ameryce Południowej nazywają papaję “drzewem zdrowia”.
Papaja jest bogata w witaminy A i C, zwiera duże ilości magnezu
i likopenu, który posiada działanie chroniące przed wolnymi rodnikami.
Dzięki enzymowi zwanego papaina, podobnemu do naszego enzymu pepsyny,
papaja może być szczególnie pomocna w leczeniu dolegliwości trawiennych.
Śliwka
Nasze babki, może dlatego zawsze piekły placek ze śliwkami,
ponieważ wiedziały, że te smaczne owoce wzmacniają nerwy i system immunologiczny.
Poza prowitaminą A i prawie wszystkimi witaminami z grupy B,
śliwka zawiera elementy śladowe takie jak cynk, czy też wtórne substancje roślinne
takie jak flawonoidy, które są korzystne dla serca.
Daktyl
Ten owoc zawiera wiele substancji odżywczych i błonnika,
a dzięki wysokiej zawartości łatwego, przyswajalnego cukru i białka,
daktyl posiada bardzo dużą wartość odżywczą.
Wiśnie acerola
Duża zawartość witamin z grupy B ma bardzo pozytywny wpływ na nasze nerwy.
Wśród tubylców na Wyspach Karaibskich, roślina ta znana jest jako “drzewo zdrowia”.
Od stuleci znana jest jej “właściwość” do poprawiania ogólnego samopoczucia.
Acerola uważana jest za owoc o największej zawartości witaminy C na świecie;
już poprzez spożycie jednej wiśni,
może zostać pokryte dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.
Marchew
Już kiedy byliśmy dziećmi, mówiono nam zawsze,
że marchewka jest zdrowa dla oczu! To prawda!
Jedną z najważniejszych substancji zawartych w marchewce jest beta-karoten,
który jest przetwarzany przez organizm w witaminę A.
Jest to przed wszystkim ważne dla procesu widzenia w ciemności.
Ponadto karotenoidy są znane z tego, że chronią komórki
i wspomagają odporność naszego organizmu.
Pietruszka
W mądrości ludowej pietruszkę nazywano stojącą sałatą lub byczym zielem
– i właśnie poprzez te nazwy opisywano efekt wzrostu potencji,
który przypisuje się tej potrawie roślinnej. Przede wszystkim jednak pietruszka wspomaga zdrowie, ponieważ jej liście są bogate w witaminy A i C – wapń, potas i żelazo.
Czerwony burak
Czerwonego buraka rozpoznaje się od razu po jego ciemnoczerwonym kolorze.
Kolor ten burak zawdzięcza swojemu barwnikowi zwanemu betaniną,
która należy do polifenoli, a te wspomagają siły obronne organizmu.
Inną zaletą buraka czerwonego jest wysoka zawartość kwasu foliowego,
który jest współodpowiedzialny za tworzenie czerwonych krwinek.
Brokuł
Zalety brokułu (“małej pociechy”) znała już chociażby Katarzyna de Medici,
która poślubiła w XVI. wieku króla Henryka II i sprowadziła brokuł do Francji.
Od tego momentu brokuł należy w jadłospisach europejskich
do najpopularniejszych gatunków warzyw. Jest to warzywo o szczególnie bogatej
zawartości różnorodnych substancji odżywczych.
Jarmuż
W średniowieczu jarmuż był uważany za najważniejszy, podstawowy środek żywności
i dostarczał ludności bogatego źródła witaminy C.
Najdłuższą tradycją mogą się wykazać mieszkańcy Bremy,
którzy delektują się spożyciem jarmużu już od 1545 roku.
Kapusta biała
Kapusta biała chyba nigdy nie pozbędzie się złej sławy. Pożywienie “dla ludzi ubogich”
przy czym wizerunek ten jest krzywdzący dla tego warzywa.
Biała kapusta jest bogata w substancje odżywcze pozytywnie wpływające na nasze zdrowie
i zawiera dużo składników mineralnych takich jak wapń, żelazo, a także magnez.
49 wtórnych substancji roślinnych zawartych w białej kapuście,
chroni organizm przed wolnymi rodnikami.
Szpinak
Szpinak jest bogaty w witaminy A, C i E, jak również w minerały.
To zielone warzywo dostarcza organizmowi dużo kwasu foliowego,
który chroni układ sercowo-naczyniowy.
Pomidor
Już od 20 lat przed Chrystusem, Inkowie znali pozytywne właściwości tego owocu,
co zostało także udokumentowane badaniami: pomidor jest prawdziwą bombą odżywczą
wypełnioną dużą ilością wtórnych substancji odżywczych.
Czosnek
Czosnek chroni nie tylko przed wampirami, ale także utrzymuje młodość
naczyń krwionośnych. Substancje zawierające siarkę,
znajdujące się w główce czosnku, rozszerzają naczynia krwionośne
i równocześnie przeciwdziałają procesowi sklejania płytek krwi,
a przez to tworzenia się zakrzepów. Dlatego czosnkowi przypisuje się działanie ochronne,
które polega na przeciwdziałaniu procesowi zwapnienia naczyń.
.
Kategoria: Juice Plus+ owoce i warzywa, żelki Juice Plus+, antyoksydanty, zdrowie i uroda, stres oksydacyjny, zdrowe suplementy, suplementy dla sportowców, spowalnianie procesu starzenia się, zamówienie Juice Plus+, co to jest Juice Plus+, prawda o Juice Plus+, zamówienie Juice Plus+, opinie o Juice Plus+, opinie konsumentów