Zostan Partnerem Juice PLUS+ Zamówienie Juice PLUS+.
Juice PLUS+ Owoce jagodowe
Owoce jagodowe odgrywają bardzo ważną rolę w odżywianiu, ponieważ stanowią one przede wszystkim źródło naturalnej odporności, witamin i minerałów pochodzenia roślinnego.
.
.
.
Skład suplementu Juice Plus+ “Wybrane owoce jagodowe”:
Winogrona Concord
Jest to odmiana winogron deserowych wysokiej jakości.
Winogrona Concord zawierają antocyjany, które są przeciwutleniaczami,
poprawiają krążenie krwi oraz posiadają właściwości przeciwzapalne.
Borówki
Bogate w witaminy i minerały borówki są uznawane
za przysmak wśród owoców leśnych. Już w średniowieczu Hildegard von Bingen,
jak i wielu innych uczonych, opisywali dobroczynne właściwości tych owoców,
podkreślali ich kojące działanie w takich dolegliwościach jak niestrawność
czy problemy z pęcherzem.
Jagody
Jagody są blisko spokrewnione z borówkami.
Ludzie od wieków spożywali jagody ze względu na ich właściwości
wspomagające odporność. Wartościowe składniki jagód mają właściwości
antyoksydacyjne oraz zwiększają elastyczność naczyń krwionośnych
i wspomagają proces produkcji krwi.
Jeżyny
U starożytnych Egipcjan bogate we wtórne substancje roślinne jeżyny
uchodziły za prozdrowotne, nazywano je nawet “Krwią Ibis”.
Wzmacniają one również tkankę łączną i odporność.
Czarny Bez
Jedna z baśni braci Grimm opowiada o bogini światła Holle,
której domem był właśnie czarny bez. Dawał on świętą energię życia.
Już w epoce kamienia łupanego wykorzystywano liczne właściwości
lecznicze czarnego bzu. Nadzwyczajne właściwości tej rośliny to m.in.
poprawianie odporności i wspomaganie wzrostu.
Maliny
Maliny, dzięki ogromnej zawartości witamin, uważane są za niezwykle zdrowe.
Od stuleci odgrywały również dużą rolę w medycynie ludowej, stosowano je m.in.
jako środek regulujący gospodarkę wodną organizmu.
W Chinach stosowane są nawet jako środek przeciw starzeniu się.
Żurawina
Żurawina jest odmianą borówek bardzo bogatą w witaminę C.
Zawiera też różne przeciwutleniacze. Znajduje zastosowanie przede wszystkim
w leczeniu przeciwzapalnym, a nawet pomaga zredukować osad nazębny.
Czerwona porzeczka
Te małe, czerwone owoce są bogate w witaminy, a ponadto zawierają dużo pektyn,
żelaza, odżywcze kwasy owocowe oraz błonnik. Mówi się nawet,
że świeży sok z czerwonych porzeczek i posiekanej cebuli pomaga obniżyć gorączkę.
Czarna porzeczka
Czarna porzeczka, we Francji nazywana również Cassis, pochodzi ze Szwecji.
Ze wszystkich owoców uprawianych w ogrodach, czy sadach
porzeczki zawierają najwięcej witaminy C i wiele różnorodnych substancji roślinnych,
takich jak przykładowo terpeny, antocyjany czy flawanole.
.
Kategoria: Juice Plus+ owoce i warzywa, żelki Juice Plus+, antyoksydanty, zdrowie i uroda, stres oksydacyjny, zdrowe suplementy, suplementy dla sportowców, spowalnianie procesu starzenia się, zamówienie Juice Plus+, co to jest Juice Plus+, prawda o Juice Plus+, zamówienie Juice Plus+, opinie o Juice Plus+, opinie konsumentów